A happy place 快樂之地,樂園

310

今日片語

人們常用 「a happy place(一個快樂的地方)」 來描述 「一個熟悉的地點、活動或一段記憶」,它能使某人感到放鬆、開心或忘掉煩心事。你也可以用 「someone’s happy place」 來具體說明 「讓某人感到快樂的地方,某人的樂園」。

例句

When I’m stressed, I often go to my happy place and think about the beach I love to walk on.
我有壓力時,思緒經常會飄到讓我開心的地方,就是我喜歡漫步的那片沙灘上。

Mum’s gone to her yoga class – it’s her happy place after a day with the kids!
媽媽去上瑜伽課了,那裡是她帶了一整天孩子後能放鬆自在的樂園!

Before my exams, I think about my happy place to help me chill out.
在考試前,我會想一想讓我開心的地方,來幫助我放鬆。