A jam session 一場即興演奏會

935

今日片語

表達 「a jam session」 指 「音樂家們進行非正式的演奏」,這類演奏通常是 「沒有經過排練的即興演奏」。這個表達中的動詞 「jam」 的意思是 「與他人即興演奏」。

例句

I’ve just got a new guitar. Do you want to come round for a jam session tomorrow?
我剛買了一把新吉他。你想明天過來和我一起隨意彈彈嗎?

I was in the bar, and these musicians just started a jam session – it sounded amazing!
當時我在酒吧裡,這些音樂家們剛剛開始即興演奏,聽起來特別棒!

We had a jam session yesterday, and I think I’ve got an idea for a new song now.
我們昨天進行了一場即興演奏,我覺得我現在找到了新歌的靈感。