A snowball’s chance in hell 機會渺茫

273
今日短語 

「A snowball’s chance in hell」 的意思是 「某件事情發生的可能性很小,幾乎不可能」。這是因為人們想像中的 「hell(地獄)」 非常炎熱,所以 「snowball(雪球)」 在裡面會融化,這個表達借此比喻 「事情幾乎或根本不可能發生」。你也可以用 「not have a snowball’s chance in hell」 來表達同樣的意思。

例句

He panicked a lot in the interview because he was nervous. He has a snowball’s chance in hell of getting the job.
因為緊張,他在面試中驚慌失措。他基本不可能得到那份工作。

She doesn’t have a snowball’s chance in hell of winning the race after falling on the last lap.
她在跑到最後一圈時摔倒了,因此她贏得比賽的機會渺茫。

There’s a snowball’s chance in hell that I’m going to give you the money.