Be a law unto themselves 我行我素

507
今日短語

表達 「be a law unto themselves」 用來形容某人 「自行其是,我行我素」,因此他們是相當不可預測的。除了可以用來描述一個不遵循規章制度的人以外,這個表達也可以用來描述運轉異常的機器或其它物體。

例句

I want to arrange a weekend away with Emily, but she’s a law unto herself – I never know what she’s going to be doing.
我想安排和艾米莉一起度週末,但她是個我行我素的人,我從來都不知道她要幹什麼。

Travelling with Jack is always great fun – he’s a law unto himself, so you never know where you’ll end up.
和傑克一起旅行遊玩總是很有趣,因為他自行其是,所以你永遠不知道會到哪裡去。

This computer is a law unto itself! I can never get it to do what I want.
這台電腦有自己的規律!我從來都不能讓它做我想做的事情。