Come rain or shine 風雨無阻

400

今日短語

「Come rain or shine」 是一個副詞短語,意思是 「不管發生什麼事情」,即 「無論如何,某件事情一定會發生」。它與漢語中所說的 「風雨無阻」 意思相同,所以既可以用來談論天氣,也可以談論一般情況。

例句

No matter how difficult her job is, she always makes 100% effort, come rain or shine.
不管工作有多困難,她總是竭盡全力,無一例外。

I’m going to the outdoor concert come rain or shine – I can’t wait to see my favourite band!
不管是颳風還是下雨,我都要去參加那場戶外演唱會。我迫不及待地想看到我最喜歡的樂隊演出!

Come rain or shine, you can count on the players to play their matches and win.
不論發生什麼情況,你都可以指望這些球員們去參加比賽並取得勝利。