Draw a blank 一無所獲,毫無回應

654
今日短語 

表達 「draw a blank」 在口語中用來表示 「未能得到回應或答覆」。它由動詞 「draw(得出,推斷出)」 和 「a blank(空白)」 組成。

例句

The investigation is still open. So far, every lead has drawn a blank.
調查仍在進行中。到目前為止,每條線索都撲空了。

I still haven’t found my keys. I have looked everywhere but keep drawing a blank!
我還是沒有找到我的鑰匙。我已經找遍了所有的地方,但仍一無所獲!

She looked really upset. Luckily, Felix always knows the right thing to say. He never draws a blank.
她當時看起來很沮喪。但幸好費利克斯總是知道該說什麼來幫她寬心。他從來都不讓人失望。