Get your own way 隨心所欲,為所欲為

571
今日短語

短語 「get your own way」 的意思是 「勸服別人按你喜歡的方式做事,以達到自己的目的」。它從側面突出了某人性格強勢,控制慾強,隨心所欲。

「Get your own way」 通常和頻率副詞 「always(總是)」、「never(從不 )」 搭配使用。你也可以用 「get your own way」 的另一個形式 「have it your way」 對做事隨心所欲的人表達自己沮喪的情緒,即:Have it your way! 按你的方式做事!

例句

Amelia always gets her own way, so you’ll end up doing what she says.
阿米莉亞總能說服別人按自己的意思行事,所以到頭來你還是會按照她說的去做。

I wanted to watch a film last night, but Ryan didn’t. He got his own way and I had to watch the football.
昨晚我想看電影,但瑞恩卻不想看。他達到了自己的目的,而我只得和他一起看了足球比賽。

Why do we only ever do what you want? I never get my own way!
為什麼我們只做你想做的事?我從來都不能遂心如願。