Hit the bullseye 一針見血,一語中的

573

今日片語

表達 「hit the bullseye」 的意思是 「做事或說話非常準確,一針見血,一語中的」。名詞 「bullseye」 來自飛鏢運動。「Bullseye」 是鏢盤正中央的 「靶心」。所以,「hit the bullseye」 表示 「飛鏢擊中了這個區域」,即 「命中靶心」。

例句

Her assessment of the issues related to our marketing strategy really hit the bullseye.
她對我們營銷策略的相關問題的評估真是一針見血。

He really hit the bullseye with that comment. He was spot on.
他那番話真是一語中的。他說得非常正確。

The review of the latest video game really hit the bullseye when it said it was the game of the generation.
那篇對最新款電子遊戲的評論真是一語中的,因為評論裡說它是屬於這代人的遊戲。