Look on the bright side 往好處想,看到好的一面

76
今日短語

動詞短語 「look on the bright side」 可以用來描述某人試圖從一個消極的情況中看到積極的一面。這個短語多用來表達某人擁有積極樂觀人生態度。「Look on the bright side」 也可以簡寫為 「on the bright side」。

例句

My old bike got stolen, but on the bright side, the insurance paid for a brand new bike.
我的舊自行車被偷了,但還好的是,保險公司給賠償了一輛嶄新的自行車。

No matter what happens, she always tries to look on the bright side. She’s an optimist.
不論發生什麼,她總是設法看到事情好的一面。她是一個樂觀主義者。

I know you’re sad about losing your job, but look on the bright side – now you can start your own business like you’ve always wanted to!
我知道你丟掉了工作很難過,但你要看到好的一面,現在你能像自己一直想做的那樣去創業了。