Make headway 取得進展

761

今日片語

我們用 「make headway」 表示 「在某個項目或任務上取得進展」。它也可以按字面意思使用,特別是在談論與航行有關的話題時,表達 「make headway」 的意思是 「乘風破浪,前進」。

例句

We’re making no headway on the project! I think we should go home and come back tomorrow more refreshed.
我們在這個項目上沒有取得進展!我看我們還是先回家,明天精神抖擻再回來工作吧。

The boat made good headway due to the great sailing conditions.
由於起航的條件好,船乘風破浪,開得很快。

After Lin Xin’s breakthrough idea of giving out free coffee, the team made good headway.
在林鑫提出免費提供咖啡的突破性想法後,團隊就乘風破浪,取得了良好的進展。