Stop off 中途停留或拜訪一處

368

今日短語

當我們想表達 「在做一件事或去往一處的途中停留、逗留」 時,就可以使用搭配 「stop off」。它常用來描述 「停下來休息、吃飯」,或是 「中途下車」 等情景。

如果想補充說明 「中途在某處停下來」,那麼就可以使用介詞 「at」,組成搭配 「stop off at somewhere」; 或用 「stop off in a place」 表示 「在某地停留」。

例句

If you would like to see your grandmother, we can stop off at her house on the way to the city.
如果你想去看看你的奶奶,那麼我們可以在進城的時候順路去她家。

Don’t worry! I can stop off at your house on the way home and give you your present in person.
別擔心!我可以在回家的路上經過你家門口停一下,親自把禮物送給你。

Could you stop off at the next motorway services, please? I need to go to the toilet.
您能在下一個高速公路服務站停一下嗎?我需要去一下衛生間。