Watch the clock 看時間等下班

771

今日片語

片語 「watch the clock」 的意思是 「因感到無聊、想要或需要做其它事情而頻繁地查看時鐘或手錶上的時間」。你可以用名詞 「clock-watcher」 指 「總是掐著點下班或休息的人」。

例句

I had to watch the clock because I needed to leave work on time. I had a train to catch.
我不得不一直看著表,因為我得準時下班。我要趕火車。

Stop watching the clock! You have plenty of work to do before five o’clock!
別總盯著時間盼下班了!五點前你還有很多工作要做!

I am a permanent clock-watcher. My job is so boring – I keep checking the time to see if it’s home time!
我是個掐著點下班的人。我的工作太無聊了,所以我總是在看是不是到了回家的時間!